Sano hyvästit siitepölyoireille Cowayn Get ready for Summer -alennuksella ALENNUKSIIN

Rajat ylittävien saasteiden vaikutukset meihin kaikkiin

Tuuli ei tunne rajoja, ja päivittäiset, maapallon pyörimisen ja lämpötilan vaihtelun aiheuttamat voimakkaat tuulet puhaltavat kansallisvaltioiden yli. Nämä maailmanlaajuiset tuulet eivät kuitenkaan ole pelkästään ilmavirtoja. Niiden mukana kulkee myös pieniä hiukkasia, jotka voivat aiheuttaa rajat ylittävää saastumista.

Ilmansaasteet kulkevat Tyynenmeren yli

Vuosien ajan kiinalaiset tiedemiehet ja Kiinan kansalaiset ovat ilmaisseet huolensa maan hiiltä polttavan teollisuuden aiheuttamasta ilman pilaantumisesta. Nyt ihmiset maapallon toisella puolella, myös Yhdysvalloissa, ovat heränneet asiaan. Yhdysvaltain kansallinen tutkimusneuvosto julkaisi uraauurtavan raportin aiheesta vuosikymmen sitten. Tutkimuksessa havaittiin, että Aasiasta peräisin oleva saastunut ilmamassa pystyttiin jäljittää Oregonin osavaltioon alle kahdessa viikossa.

”Ilmansaasteet eivät tunne kansallisia rajoja; ilmakehä yhdistää toisistaan kaukanakin olevat planeettamme alueet toisiinsa”, sanoi Charles Kolb, mietintökomitean puheenjohtaja. ”Yksittäisen maan päästöt voivat vaikuttaa ihmisten ja ekosysteemien terveyteen kaukana tuulen alapuolella olevissa maissa.”

Mistä tiedämme tämän?

Miten tiedemiehet jäljittävät saasteiden lähteitä ympäri planeettaa? Harvardin yliopiston professori Daniel Jacob antaa kunnian Auran kaltaisille satelliiteille. NASA laukaisi Auran heinäkuussa 2014, jotta ilmakehästä saataisiin mittaustietoja. Tutkijat vertaavat sitten satelliitin tietoja ympäristönsuojeluviraston määrittämiin ilman epäpuhtauksien ”taustatasoihin”. Näistä lähteistä saatujen tietojen perusteella he voivat määritellä ja seurata maailmanlaajuista saasteiden kulkeutumista.

Yhdysvaltain ilmansaasteita ajelehtii Eurooppaan

Ennen kuin maat osoittavat toisiaan sormella, on muistettava, että tämä on kansainvälinen kysymys. Ilmansaasteita kulkeutuu Itä-Aasiasta Yhdysvaltojen länsiosiin. Mutta myös Pohjois-Amerikasta kulkeutuu saasteita ulkomaille, kuten Harvardin yliopiston professori Jennifer Logan selittää Earth Datassa. “Yksi asia, josta ihmiset eivät halua puhua niin paljon, on se, kuinka paljon otsonia Yhdysvalloista kulkeutuu Eurooppaan. Mutta eurooppalaiset välittävät siitä aivan yhtä paljon kuin mekin siitä, kuinka paljon Aasiasta tulee otsonia meille”, hän sanoi.

Tutkijoiden tutkiessa, miten rajat ylittävät ilmansaasteet vaikuttavat ihmisiin kaikkialla maailmassa, Coway Airmega voi auttaa sinua ja perhettäsi hengittämään puhdasta ilmaa kotona. Coway Airmegassa on sisäänrakennettu älyanturi, joka säätää sisäilman laatua siten, että se pysyy optimaalisella tasolla. Coway Airmega vähentää mahdollisesti haitallisten hiukkasten määrää jopa 99,999 %.

Coway-ilmanpuhdistimet on testattu Korean ilmanpuhdistusliiton standardin mukaisesti alle 0,01 µm hiukkaskoolla ja puhaltimen maksiminopeudella normaalissa huoneenlämmössä ja normaalilla ilmankosteudella. Airmega 250:n testiraportin mukaan ilmanpuhdistin poisti 99,999 % 0,01 µm kokoisista hiukkasista 12 minuutissa. (Testattu Coway AP-1019C, Coway AirMega AP-1515G, Coway AP-1220B).

Onko sinulla kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä.

Puhumme vain ruotsia ja englantia.

Pidetään yhteyttä

Tilaa saadaksesi uusimmat päivitykset ja eksklusiiviset Coway-tarjoukset.