Sano hyvästit siitepölyoireille Cowayn Get ready for Summer -alennuksella ALENNUKSIIN

Ilmansaasteet ja raskaus

On yleisesti tiedossa, että raskaana olevat naiset tarvitsevat ravitsevaa ruokavaliota, mutta entä ilma, jota he hengittävät? Uudet tutkimukset viittaavat siihen, että ilmansaasteet sekä sisä- että ulkotiloissa voivat vaikuttaa synnytystä edeltävään terveyteen.

New York Times kertoi hiljattain julkaistussa artikkelissaan lontoolaisten tutkijoiden tutkimuksesta, jossa selvitettiin odottavien äitien ilmansaasteille altistumisen sekä liikenteen aiheuttaman melun ja vauvojen syntymäpainon välistä suhdetta. Päätelmät: Pienen syntymäpainon riski kasvoi merkittävästi äideillä, jotka altistuivat enemmän ilmansaasteille.

Pieni syntymäpaino on sidoksissa diabeteksen, sydänsairauksien ja verenpainetaudin lisääntyneeseen riskiin vauvojen kasvaessa. Lisäksi muut tutkimukset ovat osoittaneet ilmansaasteiden olevan tekijä, joka ennustaa ennenaikaista syntymää sekä synnynnäistä autismia tai astman kehittymistä myöhemmällä iällä sekä hedelmällisyysongelmia miehillä ja naisilla.

Studien utvärderade nivån av luftburna partiklar som kommer in i lungorna, i en mängd olika stadsdelar i London mellan 2006 och 2010, och jämförde dessa resultat med födelsevikten hos mer än 540 000 barn. Forskare upptäckte att risken för låg födelsevikt ökade med 15 procent för varje 5 mikrogram per kubikmeter ökning av luftpartiklar.

Tutkimuksessa arvioitiin keuhkoihin kulkeutuvien ilmassa olevien hiukkasten määrää eri puolilla Lontoota vuosina 2006–2010 ja verrattiin näitä löydöksiä yli 540 000 vauvan syntymäpainoon. Tutkijat havaitsivat, että pienen syntymäpainon riski kasvoi 15 prosenttia aina, kun hiukkasten määrä lisääntyy 5 mikrogrammaa kuutiometrissä ilmaa.

Toimenpiteet, joihin raskaana olevien naisten on ryhdyttävä suojellakseen itseään ja lastaan sisäilman epäpuhtauksilta, voivat olla tärkeämpiä kuin ulkoilman epäpuhtauksilta suojaavat toimet. Tämä johtuu siitä, että EPA:n mukaan amerikkalaiset viettävät 90 prosenttia elämästään sisätiloissa. Muista ensinnäkin, että kaikki toiminta, kuten ruoan laittaminen, maalaaminen tai vaikka hiuslakan käyttäminen, tuo sisäilmaan epäpuhtauksia. Käytä liesituuletinta laittaessasi ruokaa, tarkista sisätilat homeen varalta ja asenna häkäilmaisimia. Lisäksi Coway Airmegan kaltaiset, kehittyneellä hiukkassuodattimella varustetut ilmanpuhdistimet voivat auttaa äitiä ja lasta hengittämään sekä helpommin että terveellisempää ilmaa. 

Coway-ilmanpuhdistimet on testattu Korean ilmanpuhdistusliiton standardin mukaisesti alle 0,01 µm hiukkaskoolla ja puhaltimen maksiminopeudella normaalissa huoneenlämmössä ja normaalilla ilmankosteudella. Airmega 250:n testiraportin mukaan ilmanpuhdistin poisti 99,999 % 0,01 µm kokoisista hiukkasista 12 minuutissa. (Testattu Coway AP-1019C, Coway AirMega AP-1515G, Coway AP-1220B).

Onko sinulla kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä.

Puhumme vain ruotsia ja englantia.

Pidetään yhteyttä

Tilaa saadaksesi uusimmat päivitykset ja eksklusiiviset Coway-tarjoukset.